Contractenrecht

AdvoPort heeft een doorgedreven ervaring in het opstellen van commerciële contracten. Wij schrijven, reviewen en onderhandelen contracten, zowel in het Nederlands, Frans als in het Engels. Pragmatisme en de commerciële relatie tussen de betrokkenen, staan steeds voorop.

Dit gaat van de min of meer klassieke contracten zoals distributiecontracten (concessies van alleenverkoop, franchise, agentuur, ...), handelshuurcontracten, SPA's, SLA's, NDA's, algemene voorwaarden, dienstverleningscontracten, etc. tot specifiek op maat van de cliënt en/of het project gemaakte contracten. Laurence Jacqmain heeft bovendien een zeer specifieke kennis van alle IP gerelateerde contracten zoals licentieovereenkomsten en software-en hardware gerelateerde R&D contracten. Ze onderhandelde bijvoorbeeld ettelijke binnen- en buitenlandse, Europees gesubsidieerde of privé consortium agreements en was betrokken als jurist bij diverse ICT/IP gerelateerde commerciële samenwerkingen, zowel in binnen- als buitenland.

Een goed contract moet de goede commerciële relatie tussen partijen weerspiegelen en zulks aan de vooravond van hun samenwerking en niet wanneer het te laat is. Goede overeenkomsten en algemene voorwaarden kunnen dan ook veel problemen vermijden. Het schrijven van contracten vergt echter een zekere ervaring en finesse, die niet eenieder eigen is. Laat u daarom door de juiste persoon bijstaan.